15 dagar kvar till skolavslutning/sommarlov för Tindra.

Hej på er alla!
 
Nu är det sista dagen i Maj redan 5 månader har det gått av 2017 och i morgon är det 1 Juni, 15 dagar kvar till Skolavslutningen för Tindra. Inte många dagar kvar då det är klämdag och röddag nästa vecka.  Allt de gör i skolan minskar och blir sista gången för i år. Nu får de inga mer läxor hem utan arbetar på i skolan och åker iväg på teater och massa annat kul.   Snart kommer Tindra hem ifrån skolan och då ska vi äta och sånt sedan ska både hon och Tecna lämnas över till mormor då jag ska åka och jobba. 
 
Vad kan man ha på sig? Jag får för mig att färgstarka kläder ska man undvika? Att man använder ljusa kläder som man gör på studenten?  Tindra har några väldigt tjusiga klänningar med färgstarka som jag kan tänka mig att hon ska ha på avslutningen men vill inte att hon ska sticka ut som den "enda" ungen med färggranna kläder om man inte ska ha det?  
 

Påminnelser är bra att ha ja...

Jag som är så glömsk så är det bra att få påminnelser då o då. Idag fick jag en påminnelse av Fritids att i morgon ska sommartiderna in man bara yeahh.. bra! Så jag fick dra fram almenackan och upp med Tempus och skriva in tider, blev inte många där inte xD Jobbar ju 55% dock mest kvällar, Kvällar och helger har min mamma Tindra  o Tecna nämligen. mellan vecka 28 -31 är vårat Dagis och fridtidshem stängt undersommaren och därmen får man ha barnen på ett annat ställe som de sammarbetar med på sommaren. Tindra blev dock väldigt besiken när hon fick veta nu att de blir inget sommarfritid för henne iår då hon bara kommer vara där i så fall 1 gång/veckan i snitt. Så hon får tillbringa de dagarna hos sin mormor.  Jag hoppas att de blir bra väder i sommar precis som de varit som senaste dagarna :) Vill inte ha en till kass sommar, vill ha en varm o skön sommar där vi kan vara ute och åka båt, bada i sjön typ vättern, sitta ute sena varma sommarkvällar o grilla och njuta. Åka till kusten kanske astrid lindgrensvärld, de skulle nog Tindra gilla :) Vi får väl se hur sommaren ser ut och var den har att erbjuda oss. 
 
 

Träning

Jag började  för några månadersen att träna och försöka äta rätt och med måtta, inte hålla på att små äta och dra ner på godis och bakelser. Godiset är relativt enkelt att hålla sig borta ifrån, förutom choklad.  Bakelser,tårta, kakor det är lögn, det är hur svårt som helst men jag försöker!!  Jag försöker röra på mig varje dag, dagliga promenader är jag ledig försöker jag gå 3 ggr/dagen förmiddag,eftermiddag och kväll. Försöker även att träna hemma lite olika magpass och rump pass. Jag har gått ner 4,5-5 kg sen har jag stått stilla då jag inte skött mig så bra som jag gjorde. Men nu är jag på G igen!  Midjemåttet har tydligen krymp ca 4-5 cm :) 
 
Har ni något bra tips på att bli av med degmagen? gå ner i vikt ? Jag försöker även dricka mycket vatten då jag förstått att det är ju bra, men har sånna problem med det.. :(
 
 
Hade!!
 

6 veckor senare....

Mycket har hänt på dessa 6 veckor som jag inte varit här inne och skrivit. 
Äventyret som jag skrev om var att vi var och hämtade hem vår älskade valp. Valpen jag väntat på i över 10 år. Jag är idag 26 år och denna rasen har jag velat ha sen jag var ca 10-13 år, jag minns inte exakt men jag vet att jag var under 15.

Bestämde mig för att skaffa hund i januari tog kontakt med en uppfödare som jag kikat på för länge sedan, vi bokade träff åkte ner och hälsade på MEN när vi kom dit så kändes de inte lika bra... Vi skulle ta en promenad med hennes hundar men hon gick sådär 10 meter framför och hundarna drog och vi klickade inte.. När vi kom hem blev jag jätte ledsen för jag ville ju ha denna rasen jag var fast men de kändes inte bra... skulle jag nu ge upp min dröm hund?!  NEJ, jag tog kontakt med en annan uppfödare, jag fick en blankett som jag fyllde i och skickade in till henne. Hon berättade att valparna hon hade nu var redan tingade och att hon skulle para nu ivår. :) 
Några veckor senare eller dagar  jag minns inte hör hon av sig igen och säger att hennes vännina har eventuellt en tikvalp ledig om jag ville komma i kontakt med henne? -NÄMEN HALLÅÅÅ såklart jag ville det, hur dum tror hon jag är? nä skämt o sido såklart ville jag det. Sedan åkte vi dit och hälsade på och pratade lite m.m.. När vi åkte hem skickade jag ett mail och sa att jag är super intresserad och att jag kände att vi klickade och att de var super bra uppfödare m.m.. Fick till svar att hon kände desamma.. Några veckor senare skriver hon att "singha" är vår :D Just ni i skrivande stund så ligger hon här brevid i soffan och sover. Jag är så lycklig nu, nu har jag typ allt som jag någonsin önskat mig! 
 
Här är Tecna när hon kom hem till oss, ca 10 v
 
  
 
Här är Tecna 16 v
 

Voximi

<3

RSS 2.0